Toimintasuunnitelma 2020

Aikakauslehtien Päätoimittajat ry

Vuosi 2020 on yhdistyksen toiminnan 41. toimintavuosi. 

Koulutusmatka

Vuonna 2020 järjestetään maaliskuussa koulutusmatka Berliiniin, jossa osallistutaan Digital Innovator´ Summitiin (DIS). Seminaarin järjestää aikakauslehtien kansainvälinen järjestö FIPP ja Saksan aikakauslehtikustantajien yhdistys VDZ.

Lounastapaamiset

Lounastapaamisia järjestetään vuoden 2020 aikana 5–7 kpl. Lisäksi järjestää myös ns. happy hour –tapaamisia iltaisin.

Mentorointi

Tammikuussa aloitetaan mentorointi valmentaja, työnohjaaja Päivi Kupiaksen johdolla.

Talous

Kopiostokorvausten määrä Kopioston arvion mukaan pysyy ennallaan tai jopa nousee hieman. Talous on tasapainossa. Yhdistys kuitenkin varautuu pitkällä aikavälillä tapahtuvaan Kopiostokorvausten laskuun muun muassa sijoittamalla rahastoihin.

Juristipalvelut

Yhdistys tarjoaa jäsenilleen työsuhdeasioissa juristipalveluja ensiapu- periaatteella.

Apurahat    

Yhdistykseltä voi hakea apurahaa, mikä on tarkoitettu tukemaan

journalistista osaamista tai valmiuksia toimia ammatissa päätoimittajana tai toimituksen esimiehenä. Apurahaa voi hakea myös yhdistyksen järjestämiin koulutustilaisuuksiin ja koulutusmatkaan. 

Julius-palkinnot 

Johtokunta jakaa vuosittain Julius-palkintoja jäsenistön ehdotustenperusteella.

Edunvalvonta 

Yhdistyksen edustajat osallistuvat Kopioston varojenjaon ja kopioinnin valvontaan ja valvonnan suunnitteluun. 

Yhdistys antaa eri yhteyksissä lausuntoja ja kannanottoja ajankohtaisista asioista ja tekee yhteistyötä Aikakausmedian, Sanomalehtien Päätoimittajayhdistyksen, Julkisen sanan neuvoston, Journalistiliiton ja Kopioston kanssa. 

Vierumäen mökki

Vierumäen mökki on Apyn jäsenten käytössä entiseen tapaan sekä Classic- ja Cooke -golf-kentät sekä Kuntorinteen ulkotenniskentät mökkiä vuokraavien jäsenten käytössä kauden ajan.

Senioritoiminta

Vuonna 2000 alkanut seniorijäsenten toiminta jatkuu vilkkaana, jäsenmäärä kasvaa muutamalla jäsenellä vuosittain. Vuoden 2020 suunnitelmiin kuuluvat lounastilaisuudet, matkat ym.

Yhdistyksen kotisivut

Yhdistyksen sivuilta, osoitteessa www.apyfame.fi löytyvät tiedot yhdistyksen toiminnasta, yhteyshenkilöistä ja sieltä jäsenet voivat myös varata Vierumäen mökin käyttöönsä.