Toimintasuunnitelma 2021

Aikakauslehtien Päätoimittajat ry

Vuosi 2021 on yhdistyksen toiminnan 42. toimintavuosi. 

Koulutusmatka

Vuoden 2021 koulutusmatkan järjestelyjä ei toistaiseksi ole mahdollista tehdä koronapandemian vuoksi mutta matkaa suunnitellaan alustavasti syksylle 2021.

Lounastapaamiset

Lounasvieraiden tapaamiset on siirretty verkkoon toistaiseksi mutta tilanteen salliessa niitä järjestetään jälleen normaalisti. Tapaamisia järjestetään vuoden 2021 aikana 5-10. 

Mentorointi

Mentorointia pyritään jatkamaan verkossa valmentaja, työnohjaaja Päivi Kupiaksen johdolla.

Talous

Kopioston arvion mukaan Kopiostokorvausten määrä laskee hieman. Talous on kuitenkin tasapainossa. Yhdistys varautuu pitkällä aikavälillä tapahtuvaan Kopiostokorvausten laskuun muun muassa sijoittamalla yhdistyksen muita tuloja rahastoihin.

Juristipalvelut

Yhdistys tarjoaa jäsenilleen työsuhdeasioissa juristipalveluja ensiapuperiaatteella.

Apurahat    

Yhdistykseltä voi hakea apurahaa, mikä on tarkoitettu tukemaan journalistista osaamista tai valmiuksia toimia ammatissa päätoimittajana tai toimituksen esimiehenä. Apurahaa voi hakea myös yhdistyksen järjestämiin koulutustilaisuuksiin ja koulutusmatkaan. 

Julius-palkinnot 

Johtokunta jakaa vuosittain Julius-palkintoja jäsenistön ehdotusten perusteella.

Edunvalvonta 

Yhdistyksen edustajat seuraavat Kopioston korvausten jakoa ja toimintaa. 

Yhdistys antaa eri yhteyksissä lausuntoja ja kannanottoja ajankohtaisista asioista ja tekee yhteistyötä Aikakausmedian, Päätoimittajayhdistyksen, Julkisen sanan neuvoston, Journalistiliiton ja Kopioston kanssa. 

Vierumäen mökki

Vierumäen mökki on Apyn jäsenten käytössä entiseen tapaan. Classic- ja Cooke-golf-kentät sekä Kuntorinteen ulkotenniskentät ovat mökkiä vuokraavien jäsenten käytössä kauden ajan.

Senioritoiminta

Vuonna 2000 alkanut seniorijäsenten toiminta jatkuu, jäsenmäärä kasvaa muutamalla jäsenellä vuosittain. Vuoden 2021 toiminta suunnitellaan koronatilanne huomioiden.

Yhdistyksen kotisivut

Yhdistyksen sivuilta, osoitteessa www.apyfame.fi löytyvät tiedot yhdistyksen toiminnasta, yhteyshenkilöistä ja sieltä jäsenet voivat myös varata Vierumäen mökin käyttöönsä.