Hae mukaan Apyn mentorointiohjelmaan!

15.8.2022

Hyvä Apy:n jäsen

Käynnistämme tänä syksynä uuden mentorointiohjelman, johon haku alkaa nyt. Kun parit on valittu, järjestämme yhteisen tapaamisen. Myös Apy:n tuleva ohjelma antaa sytykkeitä ja keskustelunaiheita mentorointiin. 

Aktori: Muuttuva mediaympäristö, koronan jälkeiset työtapojen muutokset, haastavat työkaverit, omat tulevaisuuden toiveet - tätä kaikkea ei tarvitse pohtia yksin.
Olitpa ison tai pienen toimituksen päällikkö, vanha konkari tai uusi tehtävässäsi, Apy:n mentorointiohjelman kautta saat luottamuksellisen, meidän alaa ymmärtävän keskustelukumppanin. 

Mentori: Sinun ei tarvitse tietää kaikkea. Tehtäväsi on ennen kaikkea kuunnella ja esittää olennaisia kysymyksiä. Mentorointisuhteessa et ole vain antava vaan myös saava osapuoli, sillä opit koko ajan uutta aktorisi työstä ja oivallat, kuinka paljon sinulle kertynyt hiljaista tietoa esimerkiksi työpaikan ihmissuhteista ja esimiestyöstä.    

Hakulomakkeissa kysytään perustietoja ja toiveita. Voit pyytää lomakkeen sähköpostitse osoitteesta apyfame@gmail.com. Lähetä hakemuksesi 23.8. mennessä.
Lisätietoja saat ohjelman vetäjältä Maija Toppilalta, maijatoppila@gmail.com

Mentorointitilaisuuksien kuluja katetaan Kopioston yhdistyksille maksamilla Kopiostokorvauksilla.

Palautetta edellisen mentorointiohjelman aktoreilta:
Ø  Vuoden aikana matkaan tuli mutkia. Olisi ollut raskasta, jos olisin joutunut elämään niitä läpi ilman mentorini tukea. Aivan mahtavaa, että oli ulkopuolinen kertomassa oman näkökulmansa työhöni.
Ø  Sain mentorilta tarkkanäköisiä havaintoja muuttuvista tilanteista, joihin vuoden aikana jouduin. Oli suuri tuki ja apu, että oli alaa tunteva, kokenut ihminen, jonka tukeen pystyin luottamaan. Meillä on myös ollut tavattoman hauskaa. Kohtaamiset ovat olleet antoisia monella tasolla.
Ø  Lohdutti, että toinenkin oli käynyt samoja asioita, joita itse kävin läpi. Meillä oli hauskaa. Omat haasteet eivät tuntuneetkaan enää niin raskailta. Osallistuin nyt toista kertaa mentorointiin, tämän mentorin kanssa jatkoimme siitä, mihin ensimmäisellä kerralla päästiin. Sain molemmilta mentorointikerroilta todella paljon.

Palautetta edellisen mentorointiohjelman mentoreilta:
Ø  Minusta on ollut ihana auttaa henkilöä, joka on päätoimittajauransa alkuvaiheessa, sekä rohkaista ihmistä, jolla on mahdollisuudet tehdä työnsä hyvin. Huomaan korostavani päätoimittajan työssä yhä enemmän tiimin merkitystä. Fokus enemmän tiimiin kuin päätoimittajan persoonaan. Se helpottaa myös vastuunkantoa.
Ø  Päällikkötoimittajan on hyvä ymmärtää, että niin hän itse kuin muut toimivat omalla tyylillään.
Ja mentorinakin on hyväksyttävä, ettei voi olla muuta kuin on.