Juliuspalkinto 2021 Mari Paalosalo-Jussinmäelle

24.11.2021

Juliuspalkinnon sai tänä vuonna Eevan ja Kauneus- ja Terveys lehden sekä Terve.fi:n päätoimittaja, A-lehtien naisten mediaryhmän vetäjä Mari Paalosalo-Jussinmäki.


Valinnan perusteluina: Mari on Suomen taitavin aikakauslehtien konseptoija, tarinankerronnallisen journalismin mestari ja pidetty esihenkilö. Mari on uransa aikana vetänyt mm. Oliviaa, Kodin Kuvalehden feature-tiimiä, Kotivinkkiä, Unelmien Talo&Kotia ja nyt Kaunes&Terveyttä ja Eevaa. A-lehdissä Mari uudisti Kotivinkin konseptin täysin, ja seurauksena lehden tilaajat ovat nuorentuneet ja tilaajamäärät kasvaneet, mikä on harvinaista aikakauslehdillä. Vaikeana koronaetävuonna kipeiden organisaatiomuutosten keskellä Mari tiimeineen uudisti sekä Kauneus & Terveys -lehden että Eevan tarkasti kohderyhmää tutkien ja erityisesti ensin mainitun lehden arvomaailmaa uudistaen. Eevassa Mari on myös aloittanut työn brändin laajentamisen uusille alueille, kuten suosittuun Eevan kirjaklubiin, joka toimii webinaarina. Mari kehittää sinnikkäästi aikakauslehtikerrontaa ja rakentaa myös yhteisöllisyyttä medioidensa ympärille. Mari on myös taitava ja pidetty esihenkilö ja kollega.

Aikakauslehtien Päätoimittajat ry on jakanut Julius-palkintoja vuodesta 1982. Juliuspalkinnon rahaosuuteen on käytetty Kopioston maksamia Kopiostokorvauksia.