Kutsu: Sananvapaus päätoimittajan työssä

4.8.2022

Aikakauslehtien päätoimittajayhdistys, APY ry kutsuu sinut

keskustelemaan päätoimittajan työstä ja sen haasteista etenkin sananvapauden näkökulmasta

tiistaina 30. elokuuta kello 17–19 Hotelli Presidentin Adjutantti-kabinettiin.

Keskustelujen pohjalla on jäsentemme Riitta Korhosen ja Hannu Ollikaisen hiljattain ilmestynyt teos Päätoimittaja - Työtä sananvapauden arjessa.

Kirjassa 17 entistä ja nykyistä päätoimittajaa kertoo, millaista on sananvapauden arki. Millaisia sananvapauteen liittyviä asioita toimituksissa päivittäin ratkotaan, ja miten mediat takaavat oikean tiedon välittämisen valeuutisten ja somehälyjen keskellä.

Hannu Ollikainen ja professori Päivi Korpisaari alustavat puheenvuoroillaan keskustelumme.

Keskustelun ohessa tarjolla herkullinen Presidentin juhlamenu.

Paikkoja on rajoitettu määrä. Ilmoittauduthan 12.8 mennessä. Otathan huomioon, että paikkoja on rajatusti ja käyttämättä jäänyt peruuttamaton ilmoittautuminen vie jonkun toisen paikan ja maksaa yhdistykselle. Tilaisuuden kuluja katetaan Kopioston yhdistyksille maksamilla Kopiostokorvauksilla.

******

Päivi Korpisaari on viestintäoikeuden professori Helsingin yliopistosta, jonka toimenkuvaan kuuluu viestintä- ja informaatio-oikeutta koskeva tutkimus ja opetus. Hänen asiantuntemukseensa kuuluvat sananvapaus ja yksityiselämän sekä kunnian suoja, sananvapausrikokset, sananvapauden käyttöön kuuluva korvausvastuu sekä tietosuojaan liittyvät kysymykset.

https://tuhat.halvi.helsinki.fi/portal/fi/persons/paivi-tiilikka(8faaa596-233c-4139-9c34-24fe3388900a).html

Lisätietoja: apyfame@gmail.com

t. Mikko ja Tuire