Elokuu: Retki kultakauden taiteen ja arkkitehtuurin mestarin maisemiin! Save the date! Ilmoittaudu ennakkoon!

27.5.2024

Tiistaina 27.8. Apy suuntaa Helsingistä (noin klo 16) bussilla Järvenpäähän tutustumaan Eero Järnefeltin harvoin auki olevaan taiteilijakotiin Suvirantaan ja Alvar Aallon suunnittelemaan Villa Kokkoseen.
Pääsemme ensin kurkistamaan Tuusulanjärven rannalla sijaitsevaan Suvirannan taiteilijakotiin ja upeaan puutarhaan – ja näillä näkymin meitä on vastaanottamassa talossa nykyisin asuva Juhani Kolehmainen, 91, Eero Järnefeltin tyttärenpoika (joka muistaa isoisänsä ja tämän kodin jo 1930-luvulta).
Tämän jälkeen bussi jatkaa kohti Tuusulanjärven toisella syrjällä sijaitsevaa Villa Kokkosta, joka on ainutlaatuinen taideteos. Talon suunnitteli säveltäjä Joonas Kokkoselle hänen ystävänsä, akateemikko Alvar Aalto.

Villa Kokkosen jälkeen bussi lähtee noin klo 19 kohti Helsinkiä, kurvaten kuitenkin vielä Tuusulan rantatien kautta, jossa bussista voidaan ihastella kultakauden taiteilijoiden huviloita ja kuulla tarinoita kultakauden ajoilta.

Järvenpäähän meidät on kutsunut Suvirannan ja Villa Kokkosen omistama Järvenpään kaupunki. Se hoitaa meille myös opastukset.

Ilmoittautumia retkelle otetaan jo nyt vastaan. Bussiin ja matkaan mahtuu 35 ensimmäiseksi ilmoittautunutta, joten varaa paikkasi jo nyt! 

Käyttämättä jäänyt, peruuttamaton ilmoittautuminen maksaa yhdistykselle, joten tilaisuudessa on käytössä NoShow-maksu 50€. Muistathan siis perua ilmoittautumisesi, jos et pääsekään tulemaan. Tilaisuuden kuluja katetaan Kopioston maksamilla kopiostokorvauksilla.