Syyskokouksessa valittiin pj, johtokunta ja julkistettiin Julius-palkinnon saaja 2023

31.10.2023

Syyskokouksessa 31.10. nykyinen pj Mikko Ilkko kertoi jättäytyvänsä vuoden lopussa pois puheenjohtajan tehtävistä. Tilalle ehdotettiin varapuheenjohtaja Emma Koivulaa ja Emma valittiin yksimielisesti yhdistyksen puheenjohtajaksi kaudelle 2024.

Syyskokous haluaa kiittää Mikko Ilkkoa kuuden vuoden puheenjohtajuudesta ja hienosta työstä yhdistyksen eteen ja kutsui Ilkon yhdistyksen tavan mukaisesti kunniajäseneksi, kuten edellisetkin puheenjohtajat.

Johtokunnasta erosivat Mikko Ilkon lisäksi Olli Koivusalo ja Elina Salo. Vanhoina jäseninä valittiin jatkamaan Emma Koivulan lisäksi Sonja Helander, Uura Hagberg sekä Maria Ahvenainen. Lisäksi uusiksi johtokunnan jäseniksi valittiin Samuli Isola, Anni Erkko ja Venla Kujakallio.


Julius-palkinto 2023 myönnettiin päätoimittaja Petri Korhoselle, perusteluina:

"Pitkän aikakauslehtitaustan omaava Petri Korhonen valittiin ammattitoimittajana johtamaan poliittisen taustan omaavan Demokraatin päätoimittajaksi vuonna 2022.

Hän on vahvalla persoonallaan vienyt eteenpäin Demokraattia sekä laadukkaana printtijulkaisuna että aktiivisena verkkolehtenä.

Painettu Demokraatti on ulkoasultaan erittäin laadukas, sisällöltään monipuolinen ja aivan erityisenä puolena hyvin vahva ja tasokas kulttuurijulkaisu aikana, jolloin kulttuurin osuus medioissa on koko ajan kuihtunut.

Korhonen on laajasti arvostettu mielipidevaikuttaja journalistien piirissä. Hän on osoittanut, että puoluelehden päätoimittajan ei tarvitse olla kahlehdittu taustayhteisöönsä vaan voi ottaa kantaa kriittisesti oman näkemyksensä pohjalta. Hänen kirjoituksensa ovatkin usein tarjonneet tuoreen riippumattoman näkökulman silloin, kun poliittisiin juoksuhautoihin juuttuneet äksyilijät ovat pommittaneet toinen toisiaan raivoisasti."

Vielä uudestaan onnittelut Petrille!