Toimintasuunnitelma 2024

Aikakauslehtien Päätoimittajat ry
Vuosi 2024 on yhdistyksen toiminnan 45. toimintavuosi.
⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠
Koulutusmatka
Koulutusmatka järjestetään vuonna 2024, johtokunta aloittaa suunnittelun alkuvuodesta. 

Yhdistyksen tilaisuudet
Vuoden 2024 aikana järjestetään lounastapaamisia, koulutuksia ja muita tilaisuuksia.

Mentorointi
Vuosina 2022-2023 Maija Toppilan vetämä mentorointi jatkuu osalla pareista omatoimisesti. Yhdistyksen johtokunta selvittää mahdollisuuksia ohjatun mentoroinnin jatkoon alkuvuonna 2024.

Talous
Kopioston arvion mukaan Kopiostokorvausten määrä laskee hieman pitkällä aikavälillä tarkasteltuna. Yhdistyksen talous on kuitenkin tasapainossa. Yhdistys varautuu Kopiostokorvausten laskuun muun muassa sijoittamalla rahastoihin.

Juristipalvelut
Yhdistys tarjoaa juristipalveluja työsuhdeasioissa ensiapuperiaatteella. Juristin yhteystiedot saa pyytämällä osoitteesta apyfame@gmail.com.

Apurahat
Apy voi myöntää Kopioston maksamista kopiostokorvauksista apurahaa, mikä on tarkoitettu

-tukemaan journalistista osaamista tai valmiuksia toimia ammatissa päätoimittajana tai toimituksen esimiehenä
-ensisijaisesti opintoja, opintomatkoja tai tieteellistä tutkimusta ja toissijaisesti taiteellista toimintaa varten

Lisäksi arvostetaan, jos apurahan käytön raportoinnista tai apurahan turvin toteutetuista tuotteista on laajemminkin hyötyä päätoimittajille tai toimituksen esimiehille. Apurahan myöntämistä puoltaa myös se, että raportti tai tuote tukee laadukkaan median tekemistä, uudistaa organisaation toimintatapoja tai synnyttää yhteiskunnallista keskustelua. Apurahojen myöntämiskriteerit löytyvät kokonaisuudessaan yhdistyksen verkkosivuilta.

Apurahahausta tiedotetaan sähköpostitse ja yhdistyksen verkkosivuilla. Apurahat maksetaan Kopioston yhdistykselle maksamista kopiostokorvauksista.

Julius-palkinnot
Johtokunta jakaa vuosittain Julius-palkintoja ehdotusten perusteella. Palkinnon rahaosuus on rahoitettu kopiostokorvauksilla.

Edunvalvonta
Yhdistyksen edustajat seuraavat Kopioston korvausten jakoa ja toimintaa.

Yhdistys antaa eri yhteyksissä lausuntoja ja kannanottoja ajankohtaisista asioista ja tekee yhteistyötä Aikakausmedian, Päätoimittajayhdistyksen, Paikallislehtien päätoimittajayhdistyksen, Julkisen sanan neuvoston, Journalistiliiton ja Kopioston kanssa.

Vierumäen mökki
Vierumäen mökki on Apyn jäsenten käytössä entiseen tapaan. Classic- ja Cooke-golf-kentät sekä Kuntorinteen ulkotenniskentät ovat mökkiä vuokraavien jäsenten käytössä kauden ajan.

Senioritoiminta
Vuonna 2000 alkanut seniorijäsenten toiminta jatkuu aktiivisena, jäsenmäärä kasvaa muutamalla jäsenellä vuosittain.

Yhdistyksen kotisivut
Yhdistyksen sivuilta, osoitteessa www.apyfame.fi löytyvät tiedot yhdistyksen toiminnasta, yhteyshenkilöistä ja sieltä jäsenet voivat myös varata Vierumäen mökin käyttöönsä.